Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Do střední Evropy přichází podzim. O víkendu bude deštivo a chladno

Do střední Evropy přichází podzim. O víkendu bude deštivo a chladno
zdroj: Profimedia

Léta jsme si letos užili habaděj. Nikoho tedy nejspíš nerozesmutní, že pro tento víkend mu bude konec - vystřídá ho totiž osvěžující podzimní počasí.

Už v noci ze čtvrtku na pátek jsme na území České republiky zažili poměrně slušné lijáky. Bylo to však nejspíš nezbytné, aby poměrně prudké ochlazení bylo možné.

V pátek po poledni budou teploty stoupat nanejvýš ke dvaceti čtyřem stupňům a bude zataženo a svěže s občasným deštěm. Toto počasí vydrží i v okamžiku, kdy se Země ke Slunci natočí opačnou polokoulí a nám zavládne noc. Uvádí to takto alespoň na svých stránkách Český hydrometeorologický ústav.

Nejvyšší sobotní teploty budou přebývat mezi čísly 16 a 20. Dál bude spíše zataženo s občasným deštěm, k večeru by se však mělo od severozápadu začít rozjasňovat. Na horách bude stupňů jen čtrnáct a vítr nad naší zemí bude vát ze severovýchodu a bude mírný.

I v neděli bude oblačno, jen nejspíš méně než v sobotu. Teploty nevylezou výš než k dvaceti třem stupňům a sem a tam může přijít bouřka. Bude to víkend jako se na konec srpna patří.