Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Do nového tendru na náramky už ABL nepůjde, tvrdí Bárta

Do nového tendru na náramky už ABL nepůjde, tvrdí Bárta
zdroj: tisková zpráva

Vít Bárta z Věcí veřejných tvrdí, že firma ABL, jíž ještě nedávno vlastnil, nepůjde do nového tendru na elektronické náramky. Chce se tak vyhnout střetu zájmů.

Místopředseda Věcí veřejných Vít Bárta v úterý prodal svůj podíl v bezpečnostní agentuře ABL svému bratrovi. Přestože tak již nebude s firmou spojován, do nových tendrů, které bude případně vyhlašovat nová vláda, ale již firma nepůjde. Bude se to týkat především výběrového řízení vypsaného ministerstvem spravedlnosti na dodávku náramků pro hlídání odsouzených, kterým bylo uloženo domácí vězení.

„Etický kodex strany Věcí veřejných jasně říká, že bez ohledu na to, jestli jsem prodal akcie nebo ne, už jen tím, že můj bratr je jako rodinný příslušník akcionářem firmy, stále platí to, že tady existuje konflikt zájmů. Prodej akcií mne proto samozřejmě nezbavuje odpovědnosti za případný konflikt zájmů mezi mnou a společností. Společnost ABL tak nemůže získávat žádné zakázky, které by byly spojené se mnou,"  řekl Bárta v pořadu České televize Interview ČT24.

Celý článek na ParlamentniListy.cz