Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Dimun: Deník lže, Paroubek v zákazu vjezdu parkovat nechtěl

Dimun: Deník lže, Paroubek v zákazu vjezdu parkovat nechtěl
zdroj: tisková zpráva

Článek MF Dnes o tom, že šéf ČSSD Jiří Paroubek, který se nedávno přestěhoval do Teplic, údajně chtěl po místní samosprávě povolení parkování v zákazu vjezdu, vyvolal odmítavou reakci Lidového domu.

Článek s titulkem: "Paroubek chce v Teplicích parkovat v zákazu vjezdu" nebyl podle šéfa marketingu a PR ČSSD Petra Dimuna objektivní.

"Tažení MF Dnes proti ČSSD očividně nekončí a s blížícími se volbami bude naopak neobjektivita na stránkách MF Dnes nabírat na obrátkách. Spoluautorem článku, který je naprosto v rozporu s realitou, když tvrdí v titulku, že Jiří Paroubek chce „parkovat v zákazu vjezdu", je Artur Janoušek, který se svého času vydával za zájemce o vstup do ČSSD za úplatu," uvedl Dimun.

Paroubek prý o žádné výhody typu parkování na pěší zóně nežádal. "Proto jsme požádali primátora za ODS Jaroslava Kuberu, aby nám sdělil, kdo měl údajně žádat o takovou výhodu. Buď to byla provokace, za níž klidně může po zkušenostech s MF Dnes stát opět její redaktor, anebo si to pan Kubera celé vymyslel a budeme nyní svědky vysvětlování á la Topolánek," doplnil Dimun.

MF Dnes napsala, že do ulice, kde Paroubek bydlí, nesmějí vjíždět auta. S tím se ale podle primátora města Jaroslava Kubery (ODS) předseda sociálních demokratů nechtěl smířit. Aby mohl jeho šofér zajíždět limuzínou až před dům, žádal prý od magistrátu výjimku.

"Žádost nepodal přímo on, na to má lidi. Výjimku jsme ale stejně nedali. Ani náhodou!" reagoval Kubera.

Dimun také v reakci pro parlamentnilisty.cz nepřímo požadoval, aby se MF Dnes omluvila "za pomluvu o tom, že se Jiří Paroubek jako premiér měl údajně sejít s údajnými lobbisty, se kterými měl údajně jednat o nákupu transportérů Pandur."

Podle Dimuna je jediným prokázaným faktem, že byl Paroubek v den údajné schůzky až do noci mimo ČR na mezinárodní konferenci. Paroubek je v podezření, že jednal s lobbisty rakouské firmy Steyr a poté prosazoval zbytečně drahý nákup rakouských transportérů.

                                                                                                         www.parlamentnilisty.cz/TISCALI