Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Dientsbier: Svoboda lídrem? Výraz zoufalství pražské ODS

Dientsbier: Svoboda lídrem? Výraz zoufalství pražské ODS
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Pražská ODS v úterý oficiálně potvrdila, že jejím superlídrem ve volbách na pražský magistrát bude nestraník Bohuslav Svoboda. Zjišťovali jsme reakce jeho konkurentů z ČSSD, Věcí veřejných a TOP 09.

Premiér a předseda ODS Petr Nečas na tiskové konferenci po zasedání regionální rady Svobodu osobně podpořil a označil ho za kompetentního a slušného kandidáta. Svoboda poděkoval za důvěru a oznámil, že se chystá vstoupit do ODS na Praze 2 a předal svou přihlášku předsedkyni ODS Praha 2 Aleksandře Udženiji. 

ČSSD: Zoufalství pražské ODS

Superlídr a kandidát na primátora pražské sociální demokracie Jiří Dientsbier ml. míní, že zvolení Svobody je výrazem zoufalství pražské ODS.

„Bez jakéhokoli osobního ostnu proti panu Svobodovi se domnívám, že to je ze strany pražské ODS výraz zoufalství, protože politici pražské ODS, kteří ji již několik let řídí, se bojí převzít odpovědnost. Jedná se pouze o marketingový tah, který má navenek symbolizovat změnu, ale ve skutečnosti vše zůstane při starém a pražskou ODS budou řídit staré známé tváře," řekl ParlamentnímListům.cz Dientsbier ml.

Celý článek na ParlamentniListy.cz