Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Dalíkovo tiché stěhování. Sousedkou mu bude Hybášková

Dalíkovo tiché stěhování. Sousedkou mu bude Hybášková
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Marek Dalík, nejbližší přítel Mirka Topolánka, se bude zřejmě brzy stěhovat. V současné době stavbaři horečně pracují na přestavbě vily stojící jen několik minut chůze od jeho bytu na pražských Hradčanech. A Dalík byl v tomto domě již několikrát viděn. V těsném sousedství bydlí bývalá europoslankyně Jana Hybášková.

Podle výpisu z katastru nemovitostí luxusní vila v ulici Na baště svatého Jiří patří brněnské  firmě PFW a.s., která objekt zakoupila za 42 milionů korun. Předsedou představenstva této firmy, jež vznikla před dvěma lety, je otec Dalíkovy přítelkyně, modelky Heleny Benešové. Bývalá finalistka soutěže Miss figuruje i v představenstvu PFW, zabývající se reklamou a marketingem. Stejně jako Dalíkova firma New Deal Communications.

Dalíkův byt už není v nabídce

Dalík prodával od loňského roku zmiňovaný byt Na valech, kde byla jeho sousedkou po odchodu manžela Pavla Topolánková. Vztahy Dalíka a Topolánkové byly na bodu mrazu. Zda to bylo důvodem prodeje ale není jisté. Dalíkovi se prý byt o rozloze 125 metrů zdál malý. Jisté ale je, že nemovitost za 15 milionů už z nabídky realitní kanceláře Svoboda & Williams zmizela.

Marek Dalík s novináři nekomunikuje. „Jsem soukromá osoba a nevidím jediný důvod, proč bych měl odpovídat na nějaké otázky," řekl před několika dny pro ParlamentníListy.cz. Tentokrát nebral telefon, ani nereagoval na dotaz zaslaný esemeskou.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz