Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Cyril Svoboda: ODS je v krizi, dejte hlas nám

Cyril Svoboda: ODS je v krizi, dejte hlas nám
zdroj: tisková zpráva

Předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda vyzval pravicové voliče, aby volili právě jeho stranu. Jako důvod uvedl, že ODS je v hluboké krizi a ostatní strany jsou nedůvěryhodné.

Cyril Svoboda obvinil Občanskou demokratickou stranu z propojení s byznysem. Nazval ji "stranou v hlubokém rozkladu".

"ODS je strana v těžké krizi. To je dnes zřejmé každému. Bez ohledu na to, jestli Mirek Topolánek zůstane předsedou ODS, bez ohledu na to, zda bude dnešní výstup ODS dalším pokusem o demonstraci jednoty," uvedl Cyril Svoboda.

Ani ostatní strany nejsou podle něj kompetentní. "Projekt vzniku TOP 09 je založen na dohodě Mirka Topolánka a Miroslava Kalouska. Za stranou Věci veřejné není nic jiného než podnikatelský projekt těch, kteří podporovali pražskou ODS a dnes mají pocit, že už to pro ně nemá valný ekonomický význam," kritizoval Svoboda své soupeře.

Jsme čitelní a předvídatelní

Lidovci naopak vydali seznam svých "plusů", kvůli kterým by jim voliči měli dát svůj hlas. Podle něj jsou stranou bez mafiánů, která není nijak propojená s byznysem. Prezentují se jako konzervativní strana s protikrizovým ekonomickým programem schváleným renomovanými ekonomy.

"Jsme předvídatelní a čitelní, bez vnitřního napětí a rozporů. Lidovci mají pevně zakotvenou největší pravicovou frakci v rámci EU. Nevstoupíme do žádné vlády, jejíž důvěra by se opírala o jakoukoliv formu podpory KSČM nebo přeběhlíků. Jakékoliv řešení, které by se opíralo o podporu KSČM, je pro nás nepřijatelné," píše se v tiskovém prohlášení.

                                                                                                                            www.parlamentnilitsty.cz