Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Články autora

Tereza Meravá

Magazín

Co je to za houbu a za hmyzáka?

Tereza Meravá 30. 10. 2019
Atlas online? Určovací skupiny na facebooku pomohou rychle a často přesně.
Magazín

Kněz Bohuslav Burian konal z lásky k bližnímu, umučili ho komunisté

Tereza Meravá 14. 10. 2019
Šestnáctého října uplyne 100 let od narození Bohuslava Buriana, katolického kněze a hrdiny, který za vůli vzdorovat komunistickému teroru zaplatil životem.
Magazín

Příspěvek na auto trestal pracující postižené. Od března se změní

Tereza Meravá 30. 9. 2019
Zdravotní postižení je samo o sobě těžká životní zkušenost. A je o to horší, když se handicapovaným lidem kvůli nedomyšleným zákonům krátí příspěvky. Jedna z takových demotivujících norem se od března změní k lepšímu.
Magazín

Podvodníci opět útočí, využívají telefon i sociální sítě. Jak nepřijít o peníze?

Tereza Meravá 28. 9. 2019
Ne, nejste paranoidní, v poslední době se opět rozmáhají podvody, při nichž můžete přijít leckdy i o celoživotní úspory. Podvodníkům k tomu stačí jen telefon nebo sociální sítě a vaše důvěřivost, svou taktiku přitom stále vylepšují. Jak se nenechat napálit?
Magazín

Slavné fotky, které neříkají pravdu

Tereza Meravá 4. 9. 2019
V historii známe mnoho upravených, zaranžovaných, záměrně matoucích či prostě podvodných fotografií, které dokázaly měnit dějiny, plašit lidi, sloužit politice či vyvolávat senzace. Podívejte se na těch několik nejslavnějších z minulosti i současnosti.
Magazín

Moc krátké prázdniny? Kdysi to bývalo horší...

Tereza Meravá 1. 9. 2019
Prázdniny utekly jako voda a školáci z toho většinou radost nemají. Kdyby tak věděli, jak krátké bývalo školní volno ještě počátkem minulého století...
Magazín

Bludička, která lákala umělce do své nebezpečné náruče

Tereza Meravá 29. 8. 2019
Múza, skvělá umělkyně, schopná a vzdělaná žena, zlatokopka, sběratelka trofejí, žena lehčích mravů nebo ještě horší označení. Všechna ovšem seděla na vášnivou femme fatale Almu, kterou většinou dnes známe jako Mahlerovou, i když příjmení měnila třikrát. V sobotu uplyne 140 let od jejího narození.
Magazín

Hrdý prvňáček: Co pohlídat, aby dítě úspěšně vstoupilo do školy

Tereza Meravá 25. 8. 2019
Každý začátek je těžký a pro čerstvé prvňáčky to platí obzvlášť. Na co by si měli dát rodiče obzvlášť pozor a jak mohou malému školákovi usnadnit první krůčky?