Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Články autora

Ondřej Neufus

Zpravodajství

Seminárky a diplomky na objednávku: Drahá, ale snadná cesta k titulu

Ondřej Neufus 1. 2. 2015
Na internetu se rozmohly weby, které studentům nabízejí za úplatu vypracování seminární i diplomové práce. I když se ceny pohybují kolem dvou stovek za stránku, o službu je velký zájem. Dokládá to i počet portálů, které se na zpracování a tvorbu seminárek zaměřují. Studenti, kteří nemusí otáčet každou korunu, tak mají "studium" zas o trochu jednodušší. Zatímco zákon si s novým způsobem podvodu neví rady, vedení škol má jasno.
Magazín

Afričané imunní vůči ebole by mohli být klíčem k zastavení epidemie

Ondřej Neufus 23. 9. 2014
Lékaři tvrdí, že část obyvatel západní Afriky je imunní vůči nebezpečnému viru ebola. Pokud by se podařilo sehnat dostatečný počet takových jedinců, odborníci by analýzou jejich krve mohli získat novou zbraň proti zákeřné nemoci. Stejně se v minulosti postupovalo i v případě hledání léku na neštovice. 
Zpravodajství

Policista potřeboval záminku k zatčení. Řidiči proto skočil na sklo

Ondřej Neufus 15. 9. 2014
Argentinský policista Juan Torales potřeboval záminku, proč zatknout stávkující zaměstnance společnosti Lear Company. Neváhal tak skočit na čelní sklo auta, které jelo kolem. Skutálel se z něj a poté nechal řidiče tvrdě zatknout. Incident ale někdo natočil a když se video dostalo na internet, Torales byl propuštěn.
Zpravodajství

Muž vrátil židům ocenění po té, co mu v Gaze zabili příbuzné

Ondřej Neufus 25. 8. 2014
Nizozemec Henk Zanoli spolu se svou matkou za války schoval židovského chlapce, kterému nacisté zabili oba rodiče. V roce 2011 za to byli odměněni medailí Spravedlivý mezi národy. Když o tři roky poté Zanolinymu izraelské stíhačky v pásmu Gazy zabily šest příbuzných, rozhodl se ocenění vrátit. Prý by to byla urážka jeho zesnulé matky.
Sport

Historické okamžiky, které šokovaly sportovní svět

Ondřej Neufus 10. 7. 2014
Po debaklu brazilského týmu, který v semifinále fotbalového MS prohrál s Německem 7:1, mluvili mnozí o největším překvapení ve fotbalové historii. Podívejte se na další okamžiky v dějinách sportu, při kterých celému sportovnímu světu spadla brada.
Zpravodajství

Mladá krev je klíčem k věčnému mládí, zjistili harvardští vědci

Ondřej Neufus 21. 6. 2014
Vědci z Harvardské univerzity dokázali transfúzí krve mladších myší těm starším zpomalit proces stárnutí. Díky dodaným bílkovinám se hlodavcům zlepšily svalové funkce, pozitivní účinky měly proteiny také na mozek a srdce. Zlepšení vědci pozorovali i u kosterní soustavy.
Zpravodajství

Google a spol. bojují proti NSA a dalším špionážním agenturám

Ondřej Neufus 9. 6. 2014
Namáhavou a drahou zakázku mají na starosti inženýři, kteří se snaží znemožnit sledování uživatelů internetu. Dokonce náročnější, než zaměstnanci bezpečnostních agentur. Díky informacím o sledování uživatelů na internetu, které Edward J. Snowden (bývalý zaměstnanec společnosti Booz Allen Hamilton, která zajišťovala služby pro americkou NSA) vynesl na světlo boží, nyní Google co nejrychleji zabezpečuje své systémy. Stejné opravy dále probíhají i u gigantů jako je Microsoft, Facebook nebo Yahoo.