Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Články autora

Jan Pikous

Sport

Kapitán Amerika uchvátil San Siro. Milánské dresy jdou v USA na dračku

Jan Pikous 30. 8. 2023
Pokud jde o fotbal, populárnějšího Američana nenajdete. Christian Pulisic je nejznámějším reprezentantem Spojených států, kapitánem místního národního týmu a nejslavnější tváří v USA rapidně rostoucího sportu. Teď přestoupil do AC Milán a italský klub z toho těží ve velkém. Na hřišti i mimo něj.
Sport

Pojď trénovat místo mě! Guardiolu vytočil kibicující fanoušek

Jan Pikous 20. 8. 2023
Platí za nejlepšího kouče na světě, stejně mu ale všichni radí. Pep Guardiola dovedl v týdnu Manchester City k vítězství v Superpoháru UEFA a za tři body zvládl i domácí zápas s Newcastlem. Během něj se však musel vypořádat s příznivcem, jemuž se jeho počínání v duelu nezdálo. Stejně jako celé utkání, i tuhle konfrontaci zvládl španělský trenér s grácií.
Sport

Tři noví Češi, Bayern v problémech: Německá bundesliga je zpátky

Jan Pikous 18. 8. 2023
Mnoho našinců k ní má nejblíž. Je za humny, takže si do Mnichova, Lipska či Berlína můžete pohodlně dojet autem. A hraje v ní i zdaleka nejvíc Čechů. Zatímco v Anglii najdeme reprezentanty pouze dva a ve Španělsku žádného, do nového ročníku bundesligy zasáhne rovnou deset českých hráčů. Od některých se navíc čekají velké věci.
Sport

Chelsea a Liverpool se praly o hráče, je z toho britský přestupový rekord

Jan Pikous 11. 8. 2023
Ve fotbale toho Moises Caicedo ještě tolik nedokázal, jeden primát už ale získal. Za přestup mladého záložníka vyinkasuje Brighton od Liverpoolu 110 milionů liber (přes tři miliardy korun). Víc peněz za hráče v Anglii historicky nikdo nedal. Celé léto měl přitom ekvádorský reprezentant namířeno do londýnské Chelsea. Poslední dny ale přinesly nečekanou zápletku.
Sport

Góly v každém zápase, šílené ceny vstupenek. Fenomén Messi dobývá Ameriku

Jan Pikous 9. 8. 2023
Evropu si podmanil, teď je na řadě Nový svět. Přestup Lionela Messiho do americké MLS mnozí vnímali jako ústup ze slávy, realita je však přesně opačná. Soutěž v zemi, kde se místo fotbalu hraje soccer, má možná nižší sportovní úroveň než nejlepší evropské ligy. Slavný Argentinec tu ale zažívá něco, co už dlouho ne.
Sport

Pastrňákův parťák se loučí. Ve svém oboru byl nejlepší na světě

Jan Pikous 28. 7. 2023
Boston už nebude jako dřív. Hokejový tým Bruins ztratil jednu ze svých největších legend. Patrice Bergeron, dlouholetý kapitán mužstva, ukončil v osmatřiceti letech kariéru. V dresu medvědů odehrál všech devatenáct sezon, které v NHL strávil. A nejen díky své věrnosti vstoupil do hokejové historie.
Sport

Podepiš, nebo odejdi. Paříž se chce zbavit Mbappého, vyřadila ho z kádru

Jan Pikous 25. 7. 2023
Slavný klub baví fanoušky v Japonsku, největší hvězda ale chybí. Francouzský Paris Saint-Germain odcestoval do Asie na předsezonní turné, Kyliana Mbappého ale nechal doma. Mladý fotbalista nechce s pařížským velkoklubem podepsat novou smlouvu. Vedení bohatého celku tak dělá vše pro to, aby se ho co nejdříve zbavilo.
Sport

Slavia přišla o ikonu, přesto chce titul. Jak nahradí tahouna?

Jan Pikous 18. 7. 2023
Vládla české lize vcelku neochvějně. Není to tak dávno, co se Slavia v lize radovala ze třetího titulu po sobě. Poslední dva ročníky ale nevyšly podle představ, o mistrovský pohár sešívané připravila Plzeň a pak i Sparta. Přesto tým z Edenu vstupuje do nové sezony coby největší favorit, aspoň dle kurzů sázkových kanceláří. Musí se ale vypořádat se dvěma citelnými ztrátami.