Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Čínští lékaři si během operace fotili selfie s pacientem v narkóze

Čínští lékaři si během operace fotili selfie s pacientem v narkóze
Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

V čínské nemocnici v severozápadní provincii Shaanxi si zpestřili operaci hromadnou fotografií, na které sestry pózují fotografovi, zatímco lékaři vedle nich operují pacienta v narkóze. Tři manažery nemocnice pochybení lékařů stálo fuknci, lékaři dostali důtku a na tři měsíce jim byly sníženy platy, uvedla CNN.

Lékařský tým se chtěl údajně netradiční formou rozloučit se starým operačním sálem. Na sérii snímků tak například jeden z lékařů pózuje s prsty zdviženými do vítězného symbolu V, na dalším snímku se k sobě zase tiskne pětice zdravotníků a pózují jako by byli v baru.

Místní zdravotní úřad zdravotníky pokáral a uložil jim pokutu. Pochybení odnesli i tři manažeři nemocnice, kteří byli odvoláni ze svých funkcí.

Fotografie pořízené letos v srpnu se začaly velice rychle šířit po místních sociálních sítích a vyvolaly pobouření nejen mezi blogery. Ti tak vyzývali veřejnost, aby chování lékařů odsoudila prostřednictvím hastagu "operační selfie".

Nemocnice se za chování svého personálu veřejnosti omluvila. "Naši zaměstnanci si neuvědomili možné negativní důsledky svých činů. Incidentem se ještě budeme hlouběji zabývat," uvedlo vedení nemocnice v prohlášení. 

Zdroje: