Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Chytli ho. Policejní exprezident jel přes stovku na padesátce

Chytli ho. Policejní exprezident jel přes stovku na padesátce
zdroj: tisková zpráva

Policejní ředitel Karlovarského kraje a bývalý policejní prezident Oldřich Tomášek odevzdal podle zjištění redakce řidičský průkaz. Policejní hlídka mu v Karlových Varech naměřila na padesátce rychlost 104 km/h.

Rozhodně však není prvním a pravděpodobně asi ani posledním vysokým policejním funkcionářem, který přišel o řidičské oprávnění.

Z dobře informovaného zdroje víme, že na konci minulého týdne byl plukovník Tomášek přistižen v Karlových Varech na Chebské ulici při rychlosti jízdy 104 km/h. Dopravní hlídka Tomáškovi původně odebrala řidičský průkaz na místě, nicméně snad ze strachu mu jej poté vrátila.

Plukovník se však později rozhodl dobrovolně odevzdat své řidičské oprávnění na stanici. Celá věc byla odevzdána příslušnému služebnímu orgánu policejního prezidia k projednání. Tisková mluvčí Pavla Kopecká ParlamentnímListům.cz potvrdila, že Tomášek skutečně spáchal přestupek, za který mu hrozí odebrání řidičáku, nicméně celý případ se bude ještě projednávat a prezidium, které  čeká na podklady ke spáchanému přestupku, na jejichž základěse bude rozhodovat.

Celý článek na ParlamentniListy.cz