Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Chalupa v ODS jako ministr vyhovuje: ´Není zelený blázen´

Chalupa v ODS jako ministr vyhovuje: ´Není zelený blázen´
zdroj: Mediafax

Pražská ODS podporuje dle vyjádření svého šéfa Borise Šťastného na ministra životního prostředí místopředsedu pražských občanských demokratů, starostu Prahy 6 a poslance Tomáše Chalupu. Chalupa by vyhovoval i dalším občanským demokratům.

Redakce serveru ParlamentniListy.cz zjišťovala mezi jeho kolegy v ODS, jak by se jim Chalupa jako případný ministr zamlouval. Většina oslovených by Chalupu na místě šéfa zeleného rezortu viděla ráda. 

„Pro Prahu a speciálně mou Prahu 6 by to byl úspěch. Tomáš Chalupa je přesně tou tváří, kterou teď ODS potřebuje. Znám ho 15 let, byli jsme spolu v Sarajevu. Má velké zkušenosti z komunální politiky, na radnici byl čtyři roky místostarosta a osm let starosta. Je navíc právník. Obojí se v takové funkcí hodí," přimlouvá se za svého kolegu ze šestky člen grémia a místopředseda europarlamentní frakce Evropských konzervativců a reformistů Jan Zahradil.

Šestka stojí za svým Chalupou

„Není to navíc žádný zelený blázen a nikde není psáno, že ministerstvo životního prostředí musí řídit ekolog. Jinak Chalupa slaví velký politický návrat. Titíž, co ho před půl rokem odvolávali z vedení pražské ODS, jej tam znovu instalovali a teď jej podporují do vlády. To je znamení, že kvalita se nakonec prosadí. Věřím, že časem najde své místo i ve vedení celé ODS," dodal Zahradil.

Celý článek na ParlamentniListy.cz