Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Byl to od vás jakešovský projev, vpálil Rath Nečasovi

Byl to od vás jakešovský projev, vpálil Rath Nečasovi
zdroj: Mediafax

David Rath se na začátku čtvrtečních poslaneckých interpelací na členy vlády jal cupovat premiéra Petra Nečase. Když se posléze Nečas bránil útokem, Rath mu řekl: „Byl to od vás jakešovský projev." Ještě předtím premiér ohodnotil Rathův plamenný projev slovy "castrovský."

Interpelaci pěkně rozproudil poslanec David Rath. Ten se dotazoval premiéra Petra Nečase  na různé věci. Především ho zajímaly problémy kolem snižování tarifních platů.

Rath například zdůraznil, že vláda chce „dusit a vysávat" veřejný sektor, mluvil o problémech ve zdravotnictví, o potřebě nižších, nebo vyšších daní, ale také o tom, že by bylo dobré zavést zdanění bank.

"Slyšeli jsme zde velmi dlouhý, takřka castrovský projev pana poslance a hejtmana Ratha, jehož obsah se dotkl prakticky úplně všeho, čeho se dotknout mohl...Je zcela zjevné, že pan poslanec Rath v životě žádnou učebnici ekonomie nečetl a v životě žádnou Lafferovu křivku neviděl. On nemá ani potuchy, jak vypadá, a proto o ní mohl takhle hloupě mluvit," uvedl poté premiér.

Celý článek na ParlamentniListy.cz