Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Občasný déšť

Bobošíková: Copak jsou Kalousek a Kocourek noví? Změnu nečekám

Bobošíková: Copak jsou Kalousek a Kocourek noví? Změnu nečekám
zdroj: tisková zpráva

Utvořená koaliční vláda zřejmě nevyslyší předvolební volání bloku Suverenita, aby bylo odvoláno vedení ČEZ zodpovědné za výcvik a zásahy ozbrojených komand proti neplatičům.

Před volbami se blok Suverenita Jany Bobošíkové ostře postavil proti nezákonným praktikám společnosti ČEZ při odhalování černých odběrů a kvůli akcím vycvičených a ozbrojených komand proti neplatičům dokonce požadoval odvolání dozorčí a správní rady společnosti ČEZ. Tehdy nepomohly u poslanců a členů vlády ani podpisy pod peticí za odvolání špiček ČEZ, požadavky Suverenity zřejmě nevyslyší ani nová vládní garnitura.

„Neříkejme nová vláda," reaguje Jana Bobošíková pro ParlamentníListy.cz na otázku, zda od kabinetu Petra Nečase čeká nějaké kroky vůči vedení ČEZ tak, jak to Suverenita před volbami požadovala. „Copak jsou pánové Kalousek a Kocourek noví? To jsou lidé, kteří z titulu svých funkcí mohli konat - jeden jako ministr financí a druhý jako šéf dozorčí rady ČEZ - a nekonali. Proto odvolání špiček ČEZ nepředpokládám, byť by mě to potěšilo," říká nejpopulárnější česká politička.

Celý článek na ParlamentniListy.cz