Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Billboardy proti Bémovi zaplatil Svoboda z vlastní kapsy

Billboardy proti Bémovi zaplatil Svoboda z vlastní kapsy
zdroj: tisková zpráva

Šéf lidovců Cyril Svoboda nechal natisknout megaboardy vyzývající pražského primátora Pavla Béma k rezignaci. Podle Béma zasluhuje Svoboda diagnózu.

Slogany „Praha nepotřebuje tunel Bémovka", „Za Pavla Béma se korupce na magistrátu stala normou" a „Béme ODStup" si šéf lidovců Cyril Svoboda vymyslel sám. Sám také zaplatil šedesát tisíc korun, aby si je na devíti billboardech mohli přečíst řidiči jedoucí po pražské Jižní spojce.

Jako první přinesly informaci ParlamentníListy.cz. Těm také mluvčí KDU-ČSL Martina Kaderová potvrdila, že obří plakáty, které od víkendu propírají pražského primátora ODS Pavla Béma, mají tři verze.

"My nepotřebujeme nějakou společnost, aby za nás myslela. Na těch plakátech jsou moje výroky," řekl Svoboda s tím, že ho stály 50 tisíc korun plus daň.

Cíl kampaně, která Béma kritizuje za nepodařený projekt opencard, je podle něho jednoznačný. "To myslíte vážně? Samozřejmě, že čekám, že Pavel Bém odstoupí, proto to také dělám," rozčiloval se Svoboda. Nepopřel ale, že se mu aféra Opencard hodí do předvolební kampaně.

"Volební kampaň trvá celoročně s výjimkou dne, kdy se volí. Takže cokoli zde je i součástí kampaně. A pokud někdo kvůli této aktivitě dá hlas KDU-ČSL, pak to mohu jen doporučit," dodal.

Bém: Svoboda by si zasloužil diagnózu

Jak kampaň předsedy KDU-ČSL v Praze zahýbe výsledkem voleb do sněmovny, se ukáže na jaře. Že by ale zahýbala křeslem primátora, Svobodův volební soupeř vyloučil.

"Vystoupení Cyrila Svobody si spíš než osobní komentář zaslouží odbornou diagnózu," reagoval Bém pro ParlamentníListy.cz.

                                                                                                                   www.parlamentnilisty.cz