Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Bém: že mě kritizuje Havel mi nevadí, Svoboda si zaslouží diagnózu

Bém: že mě kritizuje Havel mi nevadí, Svoboda si zaslouží diagnózu
zdroj: tisková zpráva

Pražskému primátorovi Pavlu Bémovi nastaly kvůli nevydařenému projektu Opencard těžké časy. Naváží se do něho dokonce i exprezident Havel.

Václav Havel se kriticky vyjádřil na adresu ODS a nit nenechal suchou ani na primátorovi Pavlu Bémovi. Toho to ale nepřekvapuje. "Václav Havel byl vždy aktivistickým prezidentem (...) Nikdy se netajil svou podporou Strany zelených a dnes pochopitelně i TOP 09, " uvedl Bém pro úterní deník Právo.

Exprezident Havel však podle něj naopak proslul svým "mimořádně kritickým" postojem k současnému prezidentovi Václavu Klausovi a celé klausovské větvi ODS. Právě té je Bém představitelem.

Bém se domnívá, že hlavní rival občanských demokratů, nově vzniklá strana TOP 09, se jeho straně pouze snaží "ukrást" voliče a nejedná čestně. "Tváří se, že s minulostí v této zemi nemají nic společného, byť seděli ve vládě či vládách a významná část dnešních problémů země padá i na jejich hlavu, " řekl Bém Právu.

Svoboda si nezaslouží komentář, ale spíš diagnózu

Za neférový styl politického boje označil primátor také agitaci předsedy lidovců Cyrila Svobody za jeho odstoupení z magistrátu. "Vystoupení Cyrila Svobody si spíš než osobní komentár zaslouží odbornou diagnózu," říká Pavel Bém, kterého Svoboda kritizuje zejména v souvislosti se stovkami milionů, které propadly v projektu Opencard.

Svoboda podle Béma nenmá ani vize, ani řešení a ani voličské preference, a tak se snaží alespoň hanit soupeře. "Je mi ho líto, " dodal primátor Pavel Bém na adresu Svobody.

www.parlamentnilisty.cz