Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Bárta: Kočí vše natočí a obskočí. V režii Dalíka a Topolánka

Bárta: Kočí vše natočí a obskočí. V režii Dalíka a Topolánka
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Poslanec VV Vít Bárta poslal serveru ParlamentníListy.cz v předstihu vyjádření, které zveřejní na svém facebookovém profilu. Mimo jiné v něm napadá MF Dnes, Mirka Topolánka a Marka Dalíka.

Vít Bárta od pátku žehlí svá slova z nahrávky, kterou zveřejnila MF Dnes. Na ní hovoří o tom, že k prezidentu Václavu Klausovi má vždy otevřené dveře, na poradě pak zaznívají slova o financování strany nebo o tom, že hlasování véčkařů o šéfovi strany nechají lídři strany čisté a absolutně férové.

ParlamentnímListům.cz pak přednostně zaslal své nejnovější vyjádření. V něm upozorňuje především na to, že zveřejnění nahrávky má překrýt skandál kolem zakázky na pandury. Podle výpovědi jednoho z rakouských exmanažerů zbrojovky Steyr si měla pravá ruka Mirka Topolánka, lobbista Marek Dalík, říci o téměř půlmiliardový úplatek, že vláda zakázku přiklepne právě firmě Steyr. Dalík nicméně nařčení popřel.

Kočí vše natočí a obskočí

"Kočí natočí a obskočí vše, co VV vytočí a jako vždy MfD naskočí! Pokud chcete znát realitu, včera jsem udělal exkluzivní rozhovor pro Právo. Budu rád za za vaše reakce, neb u jednoho rozhovoru nechci skončit. Stejně jako nařčení MfD z ekonomického projektu VV nakonec jasně ukazuje, že je školením etiky, kde pan Kmenta nerozumí pojmu sociální altruismus neboli užitečnost pro společnost, ze které se mají zpovídat manažeři ABL. Mimo jiné všimli jste si, že ABL osočovaná ze sledování politiků nepořizuje nahrávky, ale naopak nahrávky se točí kolem Kočí a těch, kteří VV a ABL osočují. Inu démonizace ABL, VV, VB přirovnáváme k StB, je přesně z dílny Topolánka, který od středy, kdy jeho výběrčí Dalík je obviněn z půlmiliardového úplatku mlčí. Znáte film Vrtěti psem? Expremiér a vláda, ve které sedí ministr Pospíšil, který nyní poučuje VV, schválila předraženou zakázku na pandury s úplatkem půl miliardy. S kým se po puči schází Kočí v pražské restauraci? S Topolánkem a Tluchořem. A Kočí vozí Talmanové řidič," vylévá si srdce Bárta.

Celý článek na ParlamentniListy.cz