Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Bárta je pryč, Skanska slaví a miliardy v pr..., naříká tajemník Véček

Bárta je pryč, Skanska slaví a miliardy v pr..., naříká tajemník Véček
zdroj: tisková zpráva

Dění ve Věcech veřejných je natolik překotné, že i fantazie, které občas někdo vyslovil o pádu vlády, o konci koalice či dokonce nejistotě sto osmnáctkové koaliční většiny v parlamentu náhle nejsou nemožné.

Události kolem vedení „Véček“ vnímají samozřejmě i v krajích, kde mají VV členské základny. Středočeským krajským tajemníkem VV je Tomáš Gryč. Parlamentní listy se zajímaly, jak se na celou záležitost dívá on a jeho kraj.

„Jako tajemník Středočeského kraje mám správu nad všemi kluby a snažím se monitorovat situaci a názory uvnitř kraje," sdělil Parlamentním Listům. „Jednoznačně všechny kluby, kromě klubu Brandýs nad Labem, což je domovský klub pana poslance Humla, stojí na straně zdravého jádra předsedy VV Radka Johna." tvrdí středočeský tajemník VV.

Zeptali jsme se, co bylo podle jeho mínění příčinou „exploze" kolem Věcí Veřejných. Tomáš Gryč odpovídá: „Atak, který jak vidíme, byl dlouhodobě připravovaný. Je zjevné, že kroky všech našich ministrů nejsou populární pro určitou skupinu lidí a firem." soudí o příčinách celé aféry.

Celý článek na ParlamentniListy.cz