Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Angelina Jolie natočila film o slavném atletovi Zamperinim. A nevypadá to vůbec špatně

Angelina Jolie natočila film o slavném atletovi Zamperinim. A nevypadá to vůbec špatně
Louis Zamperini a Angelina Jolie | zdroj: Profimedia

Hollywoodská hvězda Angelina Jolie považovaná za jednu z nejkrásnějších žen planety se znovu ujala role režisérky. Trailer jejího druhého snímku s názvem Unbroken, který mapuje pohnuté osudy americké olympijské hvězdy Louise Zamperiniho, vypadá možná až překvapivě dobře. Škoda jen, že se Zamperini nedožil premiéry. Zemřel minulý týden ve věku 97 let. 

Zamperini patří k nejvýraznějším postavám dějin atletiky. Na olympiádě v Berlíně v roce 1936 zaběhl 5000 metrů jako osmý, poslední kolo ale zvládl za 56 vteřin, což zaujalo Adolfa Hitlera.

Nacistický vůdce si nechal Američana přivést, pochválil ho jako běžce s nejrychlejším finišem a potřásl si s ním rukou. Jako nevšední zážitek na celý život by to leckomu stačilo. Zamperini ovšem během války po letecké havárii skončil na otevřeném moři, kde spolu s dalším vojákem téměř dva měsíce bojoval o život. A poté, co byl zachráněn, skončil jako válečný zajatce v rukou Japonců. Přežil ale i pobyt v japonském zajateckém táboře a domů se vrátil jako hrdina.

Ve filmu Angeliny Jolie výrazného atleta ztvárnil Jack O'Connell známý díky britskému seriálu Skins. A pokud trailer není klasicky sestřihem několika nejlepších momentů s tím, že zbytek filmu je pak mdlá vycpávka, tak se máme na co těšit.

zdroj: YouTube

 

Zdroje:
Vlastní, YouTube