Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Advokát Sokol pohřbil Johna: Má poškozený mozek. Proti Langerovi nemá šanci

Advokát Sokol pohřbil Johna: Má poškozený mozek. Proti Langerovi nemá šanci
Radek John | zdroj: isifa/Lidové noviny/TOMAS HAJEK

Podle advokáta Tomáše Sokola si exministr vnitra Radek John hodně přitížil, když v nedělním diskusním pořadu Partie útočil na Ivana Langera slovy, že byl bílým koněm zavražděného Františka Mrázka, který o něm prý dokonce mluvil jako o "snaživém Íčku". Podle Johna je toto vše popsáno v knize Kmotr Mrázek II a v policejním spisu Krakatice. Ovšem Sokol k tomu říká: „Krakatici nikdy nedostane u soudu jako důkaz." Langer chce totiž Johna za jeho slova zažalovat.

Bývalí ministři vnitra Ivan Langer a Radek John se v nedělním diskusním pořadu Partie televize Prima ostře střetli nad postupem současného ministra vnitra Martina Peciny ohledně stavu, kdy policejní prezidium má dva policejní prezidenty – tedy Petra Lessyho a Martina Červíčka. Kromě toho ale mezi nimi lítaly ještě jiné ostré přestřelky, a to zejména kvůli údajné vazbě Ivana Langera na Františka Mrázka, který byl před lety zastřelen.

„My dva se ještě potkáme u soudu za vaše lživé obvinění na mou adresu. Já myslím, že se budete mít na co těšit,“ reagoval v jednu chvíli v pořadu Langer. Z jeho slov také vyplynulo, že již v minulosti si na Johna brousili zuby jeho právníci, a to v kontextu s Johnovými dřívějšími vyjádřeními na jeho konto.

V pořadu Partie se ale řeč na Íčka a Mrázka stočila ve chvíli, kdy oba dva bývalí ministři hodnotili konání Peciny kolem zpětného jmenování Petra Lessyho do funkce.

Odvolal šéfa protikorupční policie Vrbu, aby...

„Pro mne se tady v mnohém uzavírá kruh. Když nastoupil ministr John, musel být odstraněn policejní prezident Martinů, aby byl instalován policejní prezident Lessy, který okamžitě odvolal šéfa protikorupční policie Vrbu. Pak tam dosadil plukovníka Martince. A ten dodatečně vyměnil šéfa analytiky a dosadil tam plukovníka Petržílka - a ejhle, kruh se uzavírá. Pan Petržílek a pan Bárta jsou stíháni za zneužívání informací,“ řekl kupříkladu Langer a dodal k tomu ještě jízlivou poznámku: „Tady by teď měl sedět za panem Johnem jeho řídící orgán Vít Bárta."

„...a za vámi by seděl Mrázek, vážený pane Íčko,“ nevydržel ale na to John neříct jedovatou vsuvku.

„Tak za prvé jste obrovský manipulátor! Netahejte sem nesmyslné kmotrovské věci, to jsou věci kmotrovské ODS. Když tak ať si lidé přečtou Krakatici, kde o vás pan Mrázek mluví jako o snaživém Íčku a jako o svém hlavním trumfu ve volbách,“ poznamenal dále John.

Zdroje: