Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Advokát Jansta chce žalovat Topolánka. Kvůli Opencard

Advokát Jansta chce žalovat Topolánka. Kvůli Opencard
zdroj: tisková zpráva

Nevydařený projekt Opencard se stal noční můrou pražského primátora Pavla Béma. Strašit bude ale možná i další, například předsedu ODS Mirka Topolánka. Za jeho výroky ho chce žalovat advokát Miroslav Jansta.

Mirek Topolánek se měl podle pražského advokáta Jansty omluvit za výroky, že je zapleten do projektu Opencard. Topolánkova omluva však dosud Janstovi nedorazila, a ten tak uvažuje o tom, že ho bude žalovat.

Topolánek by před soudem musel dokázat, že je Jansta do projektu "karty Pražana" skutečně zapleten. Právník už má žalobu připravenou.

Jansta se na Topolánka zlobí kvůli jeho výroku v diskuzi v České televizi. Tam Topolánek prohlásil: "Opencard je typický, já tomu říkám double Jan, to je Janoušek (lobbista a přítel primátora Pavla Béma napojený na magistrát), Jansta (advokát a lobbista spojovaný s ČSSD a některými lidmi z ODS)." Šéf ODS pak ještě dodal, že bez zmíněných lobbistů se v metropoli nic nehne.

Jansta: Nemám jinou možnost než Topolánka žalovat

"Nemám jinou možnost, než se bránit žalobou. S Opencard nemám nic společného a výroky pana Topolánka mě profesně poškozují," uvedl Jansta pro server Aktuálně.cz.

Advokát Miroslav Jansta je spojován zejména s ČSSD a jejím předsedou Jiřím Paroubkem. V minulosti policie vyšetřovala stomilionovou odměnu, kterou Janstova kancelář obdržela za pomoc při uzavření kontraktu mezi ČSOB a Českou poštou. Nic jí však nebylo dokázáno.

                                                                                                               www.parlamentnilisty.cz