Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Absolutní svoboda Studentské Thálie 2016: Pozvánka do soutěže

Absolutní svoboda Studentské Thálie 2016: Pozvánka do soutěže
zdroj: tisková zpráva

Již čtvrtý ročník prestižní soutěže pro mladé tvůrce Studentská Thálie je v plném proudu příprav. Je vyhlášeno poslední kolo uzávěrky k 31. březnu 2016, kdy je možné přihlásit svá díla! Letos na téma Umění je svoboda a hranicí svobody je odvaha.

Prestižní celostátní soutěž a přehlídka středoškolské autorské tvorby Studentská Thálie 2016 je vyhlášena pod záštitou předsedy Klubu pražských spisovatelů Lubomíra Brožka a ve spolupráci s Ministerstvem kultury, Novou scénou Národního divadla, Divadlem Na Prádle, Divadlem Komedie a Knihovnou Václava Havla. Hlavním mediálním partnerem je televize Prima.

Účastnit se jí mohou všichni talentovaní středoškoláci z uměleckých i neuměleckých škol. Její letošní téma zní: Umění je svoboda a hranicí svobody je odvaha.

ST_2015-_Hanny_Firla zdroj: tisková zpráva

„Nové téma nám na přání zformuloval a věnoval básník a publicista Lubomír Brožek. Před časem jsem mu svěřila, že bych ráda využila volné a svobodné zadání, přístupné všem, podněcující tvorbu bez limitů. Zřejmě se trefujeme do soudobé atmosféry, například říjnový Designblok, co léta se zájmem sleduji a odkud budeme mít hosty k doprovodné výstavě, také přišel s motivem myšlenkové svobody a odvážných vizí, což s námi rezonuje. Nezávislost, samostatnost, volnost a dostatek prostoru, tím vším se mohou mladí tvůrci nechat nespoutat“, říká Mgr. Dana Benešová-Trčková, zakladatelka Studentské Thálie a ředitelka projektu.

Studentská Thálie probíhá v obou sekcích, Autorském tvaru (divadelní skeč 1-15 min) i Autorském počinu (literární, hudební či publicistický text), napříč žánry. Divadelní tvůrci, skupiny, soubory a mladí autoři ze středních škol České republiky se ve třetí uzávěrce mohou přihlásit do 31. března 2016 na adrese info@studentskathalie.cz, či využít kontaktního formuláře na www.studentskathalie.cz nebo www.facebook.com/StudentskaThalie, kde najdete všechny novinky a aktuality. Pro případné dotazy je kontaktní osobou koordinátorka Iveta Kunstová Dusbabová.

ST_2015-_Ozveny_ST zdroj: tisková zpráva

Nominace Autorských tvarů s workshopem proběhne 1. května 2016 v malostranském Divadle Na Prádle, kde se 11. května 2016 uskuteční i Setkání s tvůrci Autorského počinu. Samotné finále s přehlídkou nominovaných před odbornou porotou a s předáním Cen Studentské Thálie 2016 se uskuteční na Nové scéně Národního divadla v Praze, termín bude upřesněn. 

Zdroje:
Inzerce