Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Absolutní svoboda Studentské Thálie 2016: Jdeme do finále!

Absolutní svoboda Studentské Thálie 2016: Jdeme do finále!
zdroj: tisková zpráva

Prestižní soutěž pro mladé talenty Studentská Thálie 2016 jde do svého letošního finále.    Z děl mladých autorů, na téma „Umění je svoboda a hranicí svobody je odvaha“, budou vybrány nominace již 1. května v pražském Divadle Na Prádle.

Celostátní soutěž a přehlídka středoškolské autorské tvorby Studentská Thálie 2016           pod záštitou předsedy Klubu pražských spisovatelů Lubomíra Brožka, ve spolupráci s Ministerstvem kultury, Novou scénou Národního divadla a Divadlem Na Prádle, finišuje. Hlavním mediálním partnerem je TV Prima.

Nominace Autorského tvaru (podoba až čtvrthodinového divadelního skeče) i Autorského počinu (literární, hudební či publicistický text) proběhne první májovou neděli v pražském Divadle Na Prádle, kde ze všech studentských počinů vybere porota celkem čtyři nominace (dvě z uměleckých a dvě z neuměleckých škol) pro Finále. Nominační přehlídku s workshopem loňských vítězů IMPRA Praha zahájíme s hosty ze Stockholmu, školním sborem Adolf Fredrik´s Music School pod vedením Solvieg Agren. 

Samotné Finále a Setkání účastníků s literáty, spojené se čtením textů oceněných i nových tvůrců Autorského počinu, kde mentoři Lubomír Brožek spolu s Petrem Koudelkou přivítají spisovatele Davida Zábranského, proběhne v Divadle Na Prádle ve středu 11. května.

Na vrcholnou událost letošní Studentské Thálie se už teď můžeme těšit v polovině června, kdy odpolední Galaprogram s osobnostmi, vítězi Autorského tvaru i Autorského počinu a s předáním Cen Studentské Thálie a Ceny prezidenta Herecké asociace proběhne na půdě Laterny Magiky ve spolupráci s Novou scénou Národního divadla, inspirativně v dekoraci představení Jules Verne, pro vychutnání životního okamžiku a zlomového prvního kroku uměleckých duší našich mladých tvůrců.