Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Havana Club – klenot mezi rumy

Havana Club – klenot mezi rumy
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Rum už dávno není v našich končinách spojován s nápoji pochybného původu. Lidé se naučili docenit pravou chuť tradičního pití, jehož nejsilnější kořeny jsou právě v Karibiku. Svědčí o tom věhlas značky Havana Club, která je synonymem pro originální rum už od roku 1878.

Byl, je a bude

Rok 1878 se nesmazatelně zapsal do „rumové historie“. José Arechabala na Kubě vybudoval lihovar, který se během následujících desetiletí dostal mezi uznávané výrobce rumu. V březnu roku 1934, krátce po skončení probihice v USA, se objevil nový produkt nejvyšší kvality, a sice Ron Havana Club Arechabala. Potom však následovala druhá světová válka, během níž lihovar takřka zkrachoval. Nicméně vysoká poptávka dovolila vybudovat poblíž Havany nový moderní lihovar, v němž se soustředili přední maestros roneros a pustili se do práce. Po spojení výrobce s francouzskou společností Pernod Ricard nechal nový společník zaregistrovat značku Havana Club v dalších 183 zemích světa.

Chcete ochutnat nejlepší koktejly připravené z rumů Havana Club? Přijďte se pobavit na třetí ročník největší flair bartendingové show v ČR – Havana Club Cocktail Show 2010. Ta se koná 9. září od 18:00 v pražském klubu Roxy. Vstup je zcela zdarma a zváni jsou všichni milovníci života a vyznavači kubánských koktejlů, zábavy a tance. V soutěžním klání se utká světová barmanská elita. O hudební zážitek se postará český DJ Mike Trafik a kubánský DJ Lazaro. Zahraje i originální kubánská kapela Mezcla. Lekci salsy povede taneční soubor Tradicion. Velkolepou show provede moderátorské duo Lejla Abbasová a Pinďa.

Havana Club Añejo Blanco

Zřejmě nejrozšířenější rum z portfolia Havana Club je ideální pro přípravu koktejlů. V sudech z bílého dubu zraje 2 roky, díky čemuž má čirou, slámově žlutou až pískovou barvu. Chuť je lehká, suchá, s tóny cukrové třtiny a sladkým ovocným nádechem. Po přivonění lze ucítit lehké stopy vanilky, kakaa a třešní.

Havana Club Añejo Especial

Už název napovídá, že se jedná o něco speciálního. Tento rum je nejvhodnější k prémiovému provedení míchaných nápojů. Barevné spektrum jde od pískově zlatavé až po světle jantarovou. Vůně je oproti Havana Club Añejo Blanco obohacena o karamel a kouřové tóny. Přesto je chuť lehká a vyvážená, s nasládlým a jemně ostrým přívlastkem.

Z další nabídky rumů Havana Club:

Havana Club Añejo Reserva

Majitelům této lahve se dostane plné, suché, ale vyvážené chuti. Havana Club Añejo Reserva je směs mladých a velmi starých rumů. Nejlepší je popíjet rum v čisté formě, pomalu a z menší skleničky na koňak. Reserva vyniká jantarovou barvou a vůní obohacenou o jemné tóny koření a tabáku.

Havana Club Añejo 7 Años

Sedmiletá Havana Club je považována za jeden z nejušlechtilejších rumů na světě. Ideálně se prý kombinuje s nejlepšími doutníky. Don Navarro říká: „Nikdy nepřestanu milovat kombinaci tohoto rumu s doutníkem Cohiba Robusto.“ Chuť je velice intenzivní a mimořádně jemná, vůně je naopak obohacena o mohutné aroma sudového dřeva. Barvu lze přirovnat k mahagonu.

Havana Club Cuban Barrel Proof

Další exkluzivní rum z portfolia Havana Club se lahvuje o takovém procentu alkoholu, kterého dosáhl přirozeným zráním. Předností tohoto rumu je jantarová barva a neuvěřitelná jemnost. V chuti nechybí tělnaté aroma tmavého karamelu, doplněného o sladký tabák a hnědé koření.

Havana Club Añejo 15 Años

Podle mnoha znalců jde o nejlepší rum světa. Přestože se na trhu vyskytuje spousta patnactiletých rumů, Havana Club Añejo 15 Años je jedinečný. Jde o směs nejlepších rumů, přičemž ten nejmladší z nich dosahuje patnácti let. Zatímco konkurence míchá rumy, z nichž ten nejstarší má patnáct let. Rozdíl mezi pravou kvalitou a těmi ostatními je patrný podle vzácné barvy a jedinečné chuti.

Havana Club Máximo Extra Añejo

Havana Club Máximo Extra Añejo vznikl z myšlenky vytvořit rum, který na světě nemá obdoby. Výsledný produkt je složen z nejstarších a nejjemnějších rezerv, jimiž společnost Havana Club International disponuje. Česká republika je jednou z devíti zemí, kde se tento výjimečný rum prodává. K dostání je u nás od října roku 2006.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma